петак, 15. јануар 2010.

ANALIZA POJEDINAČNIH PROSTORIJA

Kada se upoznate sa nekim osnovnim gledištima feng šuija, videćete da je primena vrlo jednostavna. Ja obično pri pogledu na neke prostorije intuitivno uvidim gde čuči problem, a ono što je fascinatntno da mnogo ljudi bez prethodno ikakvog znanja o feng šuiju uspeva da uredi svoje stanove ispravno, pa im ovo posluži samo kao fino podešavanje.

Dve najznačajnije prostorije su kuhinja i glavna spavaća soba.






KUHINJA

Tradicionalno se tretira kao najznačajnija prostorija doma, razlog je što se tu nalazi štednjak, koji predstavlja središte porodičnog bogatstva. Zato je od vitalnog značaja njegov položaj. Važna je količina i kvalitet hrane koja se sprema, jer ima snažan uticaj na porodično zdravlje, ali i na obilje i bogatstvo cele porodice.

Štednjak, rerna, mikrotalasna pećnica treba da se nalazi na takvom mestu da onaj ko kuva može lako da ugleda svakog ko ulazi u prostoriju. Ne treba da je smešten tako da gleda na ulazna vrata, vrata kupatila i ulaza u glavnu spavaću sobu.

Štednjak treba da se održava u čistom stanju i da bude ispravan, zaštićen od loše energije koja dolazi od grede, ili pak toaletana postavljenog na gornjem spratu. Najbolje je da se nalazi dijagonalno u odnosu na kuhinjska vrata, a pri tome da se ne sučeljava sa frižiderom, ostavom ili sudoperom, nikada ne sme da se nalazi tik uz nju. Izbegavajte ogledala jer ona čine dvostruko veći uticaj vatre.

Sve što ne radi onako kako bi trebalo, izaziva ljutnju. Nepovoljan položaj može da prouzrokuje zbog svoje simbolike - središta porodičnog bogatstva, probleme na radnom mestu, pa čak i mogućnost da hranitelj porodice izgubi posao.

Prostorija treba da bude dobro osvetljena.

Sve ovo doprinosi da onaj ko sprema obede,bude dobro raspoložen u toku same pripreme obroka, i na taj način neopipljivim silama vas hrani podrškom i ljubavlju.

izvor http://www.inter-caffe.com/lista-405-4.html

Нема коментара:

Постави коментар