уторак, 19. јануар 2010.

MEĐUSOBNI ODNOS ELEMENATA I DELOVA DOMA

Unoseći atribute pet elemenata u lično okruženje otvarate put za konačnu transformaciju vitalne energije. Kako je svaka osoba ličnost za sebe jedan elemenat uvek mora biti dominantniji. To pruža stvaranje suptilne veze između ličnog okruženja i segmenata života.

VODA

U domu odgovara realnim prostorijama koje su vezane za vodotokove: kupatilom, segmentom kuhinje, ateljeom i prostorom za meditaciju.

Dom sa neispravnim vodovodom, može ometati vaše poslovne poduhvate i dovesti do finansijskih poteškoća. Negativna mentalna stanja koja nastaju su strah, unutrašnji nemir, gubitak volje i pad ambicija. Ako je ovaj elemenat povezan sa periodom vašeg rođenja pobrinite se da u kući imate kutak za privatnost i samoću.
Drvo

U domu simbolično odgovara dnevnoj sobi, muzičkom studiju, biblioteci i kabinetu. Kuća u kojoj je oštećena i slaba drvenarija deluje inhibitorno na vašu na sposobnost organizacije, planiranja i donošenja odluke. Negativno stanje je bes, razdražljivost, strah da se ne upadne u klopku. Ako ste rođeni u sezoni drveta obezbedite posebno mesto u kome proučavate, stvarate i držite vaše knjige.

VATRA

Je povezana sa kuhinjom, dnevnom sobom, tremom, dvorištem i vrtom.

Dom sa pokvarenim grejanjem, štednjakom, klima uređajem će uticati na pad vaše radne sposobnosti, sam rad će biti impulsivan, brzoplet i posledično manje produktivan. Negativna mentalna stanja su nedostatak radosti, nesposobnost uživanja, frigidnost ili impotencija. Rođeni u sezoni vatre moraju imati topao dom u kome će moći zadržati svoju privatnost.

ZEMLJA

U domu odgovara temelju podu, zidovima, od prostorija kuhinji, ostavi, trpezariji i podrumu. Ako su napukli neravnih površina vlažni i na bilo koji drugi način narušeni mogu snažno kočiti uspeh svega što radite, sa tendencijom da izgubite produktivnost i uravnoteženost. Negativna mentalna stanja su nesigurnost, žudnja za nečijom pažnjom, pohlepa i usamljenost.

Da ne bi ste patili od stalne zabrinutosti obezbedite sebi dobro opremljenu kuhinju, udobnu trpezariju i poseban prostor za rad.

METAL

Korespondira sa radnom sobom ili bibliotekom, bilo kakav kvar na električnim ili telefonskim linijama, sigurnosnim alarmima, bravama će dominatno uticati na razvoj vaših poslovnih poteza neizostavno će biti poremećen planirani ritam realizacije. Negativna stanja su nefleksibilnost, melanholija, pohlepa.

Ako ste rođeni u sezoni metala dom mora bit ičist i uredan, sa zanimljivom bibliotekom i mirnom radnom sobom.

izvor http://www.inter-caffe.com/lista-405-4.html

Нема коментара:

Постави коментар