петак, 22. јануар 2010.

FENG ŠUI LEKOVI ZA KOREKCIJE U PROSTORU

Štetan uticaj ivica zidova se anulira vezivanjem dva suva šuplja bambusa crvenom trakom i postavljanjem na ivicu u normalnom položaju. Suve, šuplje bambuse možete naći u cvećarama. Grede iznad kreveta imaju isto dejstvo kao i ivice zidova i leče se na isti način.

Feng shui lekovi za tavanske grede

Ljudi koji zive u stanovima su narocito izlozeni stzetnom dejstvu betonskih tavanskih greda. Buduci da je proctor ogranicen, lecenje je malo teze, ali svirale ili bambusove frulice bi trebalo da posluze svrsi.
U stanovima ova negativnost postaje fatalna, kada su u pitanju betonske gradjevinske grede. Zamislite da iznad vas ima jos nekoliko spratova, a na plafonu svakoga od njih nalazi se takve grede! Od vitalnog je znacaja, da se pobrinete da se vas krevet, sto za rucavanje, ili radni sto ne nalaze ispod njih. Pomeranje namestaja je efikasnije resenje, no ako nemate izbora i morate da sedate ispod njih, onda povedite racuna da adekvatno postavite lekove.

Kod kacenja babus supljih stabljika, ili frulica je jako vazno da se okace pod uglom od 45 stepeni i da je gornji razmak medju njima, ustvari duzina same frulice - jedino na taj nacin one simuliraju lekoviti pah qua oblik naravno i da im je pisak usmeren ka dole.
dakle dve frulice po propisanom rasporedu - na sredinu grede ili 2 x 2 po krajevima.





moze i ovako da se oponasa pa qua oblik lentama koje vezuju frulice:





Pogresna postavka lekova na tavansku gredu:



Mozes slobodno koristiti umesto bambus stapova, nase drvene frulice, pa jos nadjete neke starinske i eto lepog dekora i skrivenog F.S. potom, moze da se o gredu okaci saksija sa lozicom pa se pusti da raste niz gredu, a moguce je i postavljanje osvetljenja na vise mesta duzinom grede (nesto tipa halogene rasvete) ali je zaista, jako vazno ne spavati ispod njih.

Treba birati frulice od specificnog drveta shodno asocijacijama:

jabuka – mir i prosperitet
tresnjino drvo – zenska lepota
chempres – plemenitost
dud – kucni mir
hrast – muska snaga i vrlina (! obzirom da fali ocinski SZ u stanu)
breskva – prijateljstvo,brak i besmrtnost
kruska – cistota i dug zivot
bor – dug zivot
vrba – ljubaznost i zenska gracioznost
II. Izvodljiva resenja

Obzirom da vecina nas provodi dosta vremena za racunarom i da zivimo u stanovima, radimo u zgradama definitivno otrovani svim i svacim (benzen, formaldehid, e-smog itd...) sigurno bi trebali imati sledece biljke u stanu:
spathyphyllum wallisii i dracaena massangena neutralisu benzen a spathyphyllum wallisii neutralise elektrostaticki naboj ekrana i monitora
philodendron, sansevieria trifasciata i chlorophytum comosum neutralisu formaldehid

Preporuke biljaka u odnosu na karakteristike prostorije:

Hladne i svetle prostorije:

Chrysanthemem
Pelargonium
Thunbergeria
Erica gracilis
Heliotropium
Plumbago

Ove gore cvetaju a lisnate su:

Cupressus cashmeriana
Myrthus communis
Chamaerops humilis

Hladne i tamne prostorije:

Adianthum capillus-veneris
Aspidistra elatior
Chlorophytum elatum
Hedera canariensis
Cyclamen persicum
Saxifraga sarmentosa

izvor:www.inter-caffe.com/lista-405.html

Нема коментара:

Постави коментар