недеља, 24. јануар 2010.

KUĆNI LJUBIMCI

Feng Sui i kucni ljubimci



Osnovni princip kojim se treba voditi prilikom izbora kucnog ljubimca jeste intuitivna spoznaja da se pronadje srodna, lekovita energija kako za pojedinca tako i za ceo dom. Oni nisu ukras doma, vec clanovi. Sigurna sam da je mnogima dobro poznat osecaj toplote i dobrodoslice kada vam se kuČe sa vrata zatrči i skoČi pruzajuci Šapice za zagrljaj.
Otvoreno pokazane namere, definitivno su ono to najpre od njih mozemo usvojiti.
Psi i macke, koliko god razliciti deluju umirujuce i time smanjuju osecaj napetosti i uznemirenosti. Lako se dresiraju, nisu previse aktivni po kuci, umiljati su, i jedva cekaju da ih stavite u krilo i pomazite, pa su odlican izbor kao tiho i toplo drustvo.
Psi su verni, a mace imaju “ devet zivota” i njihova hitrost ce uticati da sami postanete snalazljiviji. Posebno se preporucuju osobama koje se osecaju usamljeno i kojima nedostaje lekoviti dodir drugog bica. Ukoliko se osecate u domu nesigurno iz bilo kog razloga, strepnju ce otkloniti u potpunosti psi koji pripadaju krupnijim vrstama..

Jedan od omiljenih ljubimaca dece je hrčak. Ova mala, tiha zivotinja danju spava, nocu je aktivna i vrlo skromna u pogledu prostornih zahteva. Preporucuje se porodicama sa decom koja ne umeju da kanalisu ljutnju, a zvuk tocka koji nocu bez prestanka okrecu, pruzice osecaj podrske studentima koji uce nocu.

Feng sui posebno preporucuje crvene ribice . Drzanje zdravih ribica u akvarijumu je mocan vodeni aranzman. Akvarijum treba da bude dovoljne velicine da se u njega mogu udobno smestiti devet zlatnih ribica, s tim sto jedna od njih treba da je crne boje, jer se smatra da ce ona simbolicki apsorbovati bil kakvu nesrecu koja je vama namenjena.
Stalni pokreti ribica, njihove boje i mehurici vazduha pojacace aktivnost unutar vaseg doma i doprinositi prosperitetu vasih aspiracija.

Ptice unose pokret i zvukove. Cvrkut kanarinaca ili cavrljanje papagaja je odlicna zastita od neprijatnih vibracija iz spoljasnjosti.
Mogu da budu neocekivano zabavne i da izvode prave bravure u svojim kavezima, mogu da budu nezne i zaljubljene…
Izbor uvek govori o tome sta vam je potrebno, pa eto i nacina da osvestite ono sto mozda sami od sebe krijete – pogledajte svog kucnog ljubimca!

Dakako, oni zahtevaju dosta paznje, ali za malo truda koji ulozimo oni sve to vrate duplo: oplemene atmosferu u kojoj boravimo, vezemo se za njih, sto nas cini otvorenijim za ljubav i brigu o drugima.

izvor http://www.inter-caffe.com/lista-405-4.html

Нема коментара:

Постави коментар