петак, 15. јануар 2010.

Feng shui - NOVČIĆI KOJI DONOSE SREĆU


Autenticni novcici koji donose srecu



Postoje razlicite grupe simbola bogatstva – od kojih su neki mocniji od drugih. Mozda je od svih simbola bogatstva najlakse koristiti razlicite novcice, novce i zlatne poluge.

Stari kineski novac je izuzetno popularan i izuzetno mocno sredstvo u prizivanju srece kako neba tako i zemlje. Opisani kao “ cetvrtasti iznutra i okrugli spolja”, obicno napravljeni od bakra, korisceni su jos u vreme T’ai Kunga u jedanaestom veku pre nase ere. Kvadrat u sredini predstavlja energiju zemlje, dok krug predstavlja ci neba. Zajedno donose srecu u bogatstvu, potpomognuti crvenom trakom, koja pokrece njihovu energiju. Jang zemlja im udahnjuje dragoceni zivot, pretvarajuci ih u mocne simbole.
Novcici uzeti iz bogate kuce poseduju veliku energiju, i devet novcica koji predstavljaju devet careva jedne dinastije donose bogatstvo zadevet narednih generacija.

Oni koji zele mogu da podju u “lov na blago” – autenticne novcice, koji su se koristili u vreme nekoliko dinastija u Kini. Na novcicu obicno stoji upisano vladarevo ime. Vodite racuna da novcice izaberete iz vremena vladavine onih careva koji su bili bogati i mocni.

Naravno u savremenoj upotrebi su imitacije, izradjene od bakra, ili zlata a neki poseduju i dijamantske ekvivalente novcica.
Tako ce vam novcici iz vremena vladavine cara Cijena Langa ili iz vremena vladavine Ksanga Ksija doneti vise srece nego oni iz poslednjih dana vladavine dinastije Cing. Za vu cu ili tel novac iz vremena dinastije Han smatra se da donosi najvise napretka. Originalni cu cu novac je veoma redak, ali postoje primerci ponovo iskovanog vu cu novca u zlatu, srebru, bronzi i zadu.

Za provincijske novcice iz perioda vladavine Ksang Ksija, koji na sebi imaju simbole jina i janga, veruje se da imaju zastitne moci ako se nose oko vrata na zlatnom lancu vezani crvenom trakom.
Kao dodatak ovome, mozete nositi prstenje i nausnice, manzetne i igle za kravatu ukrasene kopijama ovih starih simbola. Idealan broj novcica koji mozete nositi na telu je devet tako da bi bilo najbolje da nosite prsten I par mindjusa, svaki sap o tri novcica, ili ogrlicu sa mindjusama.

Novcici koji se nose kao amuleti

Kao sto se novcici koji donose napredak nose u formi nakita, tako se nose i kao amuleti.
Na primr, uzmete devet novcica iz perioda Cijen Langa ( imitacije u zlatu ili od zada), vezite ih crvenom trakom i okacite oko vrata bozanstvuiI drzite 7, 14, ili 21 dan. Na taj nacin cete simbolicki, uneti ci energiju u novac i time ga uciniti mocnim. Novcice tada mogu da nose deca oko vrata, kako bi pregrmela 30 barijera koje ih cekaju u zivotu.

Broj novcica koji se nose oko vrata mora da odgovara broju detetovih godina ( po kineskom verovanju, molim vas, dodajte jednu godinu); i svake lunarne Nove godine, treba da se doda po jedan novcic sve dok dete ne napuni 15 godina. Do tog doba se veruje da je dete vec, simbolicki, uspesno preslo sve barijere na svom zivotnom putu. Kako je vreme prolazilo, nosenje ovih novcica se pretvorilo u sujeverje, pa se njihov broj povecavao, i sada se vezuju tako da nalikuju macu, ukrasavaju se cvorovima i kicankama. Novac koji se upotrebljava za odbranu od Sar cija, ili ubistvenog daha, poznat je pod imenom - pi hsijen cijeni. Ovi novcici u obliku noza odlicni su protiv gubitka porodicnog novca i u tu svrhu se kace u uglove vaseg doma koji vam zadaju probleme.

Novcici koji se kace iznad vrata u prodavnicama

Da biste privukli bogatstvo u vasu radnju okacite dva novcica vezana crvenom trakom iznad ulaznih vrata, direktno iznad glavnog ulaza, i menjajte ih svake godine, prvog dana lunarne Nove godine.

Novcici koji povecavaju obim posla



Stavite novcice vezane trakom crvenom na vazna dokumenta i knjige prijemnih faktura kako biste imali uspeha u poslu.Naravno da moderno praktikovanje podrazumeva u najvecem broju slucajeva upotrebu odlicnih kopija koje izgledaju kao da su izradjeni od pravog zlata iz vremena vladavine dinastije Cing.

Dakle nije neophodno da novcici budu originalni i stari, no ako ste srecnik pa mezete biti vlasnik nekih primeraka dakako da ste blagosloveni izuzetnim mogucnostima.

U svakom slucaju imajte na umu da njihova moc dolazi od njihovog oblika i znacenja koje nose! Fizicko prisustvo tri novcica povezanih crvenom vrpcom privlaci srecu gde god da se stave.

Na primer, ako zelite pregrst predivnih mogucnosti putem faksa i i – mejl poruka, drzite ih na kvakama ulaznih vrata prostorije, na faksu i kompijuteru. Jedan komplet okacite na zid iza vas kako biste stekli potporu u novcu.
Obratite paznju da kada postavljate novcice na dokumenta, faks itd. da strana na kojoj su ispisane cetiri reci na kineskom – jang strana bude okrenuta nagore; strana sa dva znaka je strana jina.

Novcici koji uvecavaju bracnu srecu

U Carskom registru kineskog novca stoji zapisano da odredjeni oblik novca – talismana poznatog pod nazivom “ novac koji donosi srecu u spavacoj sobi”, donosi bogatstvo bracnom paru i mnogo dece, koja ce imati uspeha u zivotu.
Legenda kaze da je jedan od careva dinastije Tang po savetu feng sui majstora bacio srebrne i zlatne novcice na bracni krevet njegove najdraze cerke. Na zlatnim novcicima bile su urezane zelje za srecu.
Dakle, da biste ucvrstili srecu bracnog para, ugledajte se na ove carske zapise, careve su savetovali najbolji feng sui ucitelji. Alternativa za deset carskih novcica je deset privezaka od zada u obliku diska vezanih crvenom lentom.

Novcice srecemo najcesce u kombinaciji sa simbolima zivotinja koje nose odredjen vid srece i na taj nacin sublimacijom simbolike postaju vrlo snazni generatori. Pa otuda svi objekti na kojima zivotinja sedi ili lezi na postolju od novcica su simbol bogatstva. Brzina i put priticanja su oslikani simbolikom, pa tako na primer u kombinaciji sa slepim misem imaju znacenje “ trenutne srece”, sa svrakom imaju znacenje “ nek vam se ostvare zelje”…

Нема коментара:

Постави коментар