петак, 29. јануар 2010.

Preseljenje

Kako bi ste ispostovali vremensku dimenziju feng suija, prilikom preseljenja poduzimanje nekoliko celishodnih radnji moze te obzbediti prijatan boravak u novom prostoru.

Da biste u novom domu otpoceli prijatno stanovanje, odaberite povoljan dan za useljenje. Odabiranje povoljnih dana se vrsi na osnovu feng sui srdstava analize – Pa kua i Lo su kvadrata, no mnogo jednostavnije je konstatovati povoljne dan u Kineskom almanahu ( Tong su ), koji predstavlja godisnji kalendar koji daje prikaz dobrih i losih dana za svoje aktivnosti.
U principu dva dana koja se uvek smatraju dobrim, jesu prvi i petnaesti dan svakog lunarnog meseca. To se poklapa sa danima mladog i punog meseca.
Novi dom okrecite, i oribajte pre seljenja kako biste uveli svezu zdravu energiju.

Na dan odredjen za useljenje, pokusajte da zvanicno udjete izmedju 9h i 11h.
Procistite energiju tako sto cete otvoriti sve prozore i dozvoliti da vazduh struju najmanje 3 casa, na taj nacin cete ocistiti dom od umorne preostale energije prethodnih stanara.
Upaite sva svetla i odvrnite sve slavine kako biste simbolicki pomogli staroj energiji da ode, a novoj da dodje.
Unesite u dom krevet ili neki krupniji komad namestaja koji ce oznaciti useljenje, potom ukljucite radio kako biste stvorili odredjenu atmosferu.
Napravite caj, i pojedite malo biskvita, neka vas prvi obrok bude simbol toplog, slatkog i opustenog zivota.
Obavezno prespavajte prvu noc u domu nakon sto ste se u njega uselili, a narednih dana mozete nastaviti sa lagnim prenosenjem ostale imovine.
Kako se nalazimo u periodu broja osam, simbolikom ga unesite u dom bidite kreativni, evo jedan predlog:


Vas dom je odraz vaseg zivota.

izvor http://www.inter-caffe.com/lista-405-4.html

Нема коментара:

Постави коментар