субота, 16. јануар 2010.

ULAZ U PROSTOR



Ulazna vrata

Sva vrata u vašem domu imaju značajan efekatna energetski protok, s tim što su najvažnija vrata ona glavna, spoljna, ulazna.

To su ona vrata koja zaista svi ukućani najčešće koriste za ulazak i izlazak iz stana ili kuće. U svakom slučaju obratite malo pažnje svim vratima u domu, od glavnih do onih koja vode u druge prostorije.

Glavna vrata treba da budu čvrsta i napravljena od drveta, i da u poređenju sa ostalim uvek deluju velika, jaka i markantna. Smatraju se "ustima" doma kroz koja ulazi vitalna energija (Č’I).

Idealno bi bilo da se otvaraju u iz jednog "svetlog hola" u drugi. Recimo iz vrta s jedne strane u predsoblje s druge.

Vrata bi uvek trebalo da se otvaraju prema unutra, nikako prema spolja, jer sreća bi trebalo da ulazi - a ne da izlazi. Jedini izuzetak u ovom pogledu su zadnja vrata doma.


Treba izbegavati vrata koja se "gledaju" - naime osmotrite jednostavno u vašem prostoru vrata koja se direktno sučeljavaju, videćete da ukućani čiji je to prostor (osoba koja najviše koristi sobu iza datih vrata) se vrlo često suprotstavljaju jedni drugima, umesto da jedni drugima ugađaju.

Feng šui nas upućuje da je okruženje prepuno nevidljivih, ali moćnih energetskih linija, neke su povoljne, a druge pak opasne.

Osnovna linija za pravljenje podele na segmente po jednoj od formula feng suija je upravo linija na kojoj se nalaze ulazna vrata.

Podela na životne segmente može da se radi za svaku prostoriju posebno u vašem domu, recimo samo vašoj sobi. Svaka vrata stvaraju mogućnost za novu podelu, jer se isti segmenti pojavljuju u okviru jedne stambene celine.

Svakako najvažnija je podela prostorije u kojoj najviše boravite, bez obzira da li je to spavaća soba, dnevna.

Ukoliko delimo prilaz ili hodnik sa nekim (stanar, sustanar), podela vaša počinje od Vaših ulaznih vrata. Otuda teče cela priča u samo jednom smeru - da pametno aktiviramo povoljne energetske linije i svojim postupcima i stavom ostvarimo harmoniju u našem okruženju.

izvor http://www.inter-caffe.com/lista-405-4.html

Нема коментара:

Постави коментар