субота, 16. јануар 2010.

SPAVAĆA SOBA



Spavaća soba

Od posebne važnosti je feng šui spavaćih soba, jer ima izuzetan uticaj na kvalitet odnosa sa voljenom osobom, a tada se ta harmonija manifestuje na sve oblasti vašeg života. Uživaćete na poslu i u svim vezama sa drugim ljudima.

Dizajn, ravnoteža i harmonija su neprikosnovena pravila feng šuija, tako da kada isključite sve što je u suprotnosti s njima bićete na dobrom putu.

Poznato je da oko trećinu života provedemo u snu, tako da ona mora da bude prostorija u kojoj možemo sigurno i duboko da uživamo.

Po lokaciji najbolje da je najudaljenija od ulaznih vrata, ulaz ne bi trebao da bude u direktnoj liniji sa ulaznim vratima, jer to odnosi intimnost, isto tako ne bi smela da budu u direktnoj liniji sa kupatilom, ili kuhinjom.

Od izuzetnog je značaja položaj kreveta. On treba da se nalazi na takvom mestu da osoba koja leži može da vidi svakog ko ulazi na vrata. Obično je najbolji položaj dijagonalno u odnosu na vrata.

Možete da odaberete pravac koji želite, shodno vašim povoljnim pravcima definisanim vašim kua brojem, u zavisnosti od svojih ličnih težnji, ali nikada ne spavajte u krevetu koji je previše mali za vas, tako nešto vam ozbiljno ograničava napredovanje u karijeri i biznisu.

Najčešće se krevet postavlja na polje zdravlja ili dugovečnosti.

U svakom slučaju krevet ne bi trebalo da stoji na mestu koje deluje neskladno ili čudno bilo kome ko pogleda unutra. Ukoliko ne možete postaviti krevet na mesto koje želite, postavite bar uzglavlje usmereno u pravcu shodno aspiracijama vaših pozitivnih pravaca. Uzglavlje treba da bude u dodiru sa zidom što simbolikom stvara potporu vašim željama, i ne bi trebalo da se nalazi direktno ispod prozora jer vam to može doneti osećaj nesigurnosti. Ukoliko želite jedna strana kreveta može da dodiruje zid, u cilju dodatne potpore, uz napomenu da je takva postavka odgovarajuća samo ako želite da spavate sami.

Dok ste u krevetu trebalo bi da kada se probudite ugledate neki prijatan prizor. To može biti privlačan pogled kroz prozor ili slika na zidu koja vam pruža svojom tematikom ono što želite prvo da vidite kad počne novi dan. Svako od vas ima spoznaju šta je to što mu pruža blagonaklonu suštinsku energiju.

Proučavanje vaše sobe, dakle svih premeta, slika i drugih ličnih stvari mora biti zasnovano na zdravom razumu, a ako pri tome imate osećaj da vas nešto uznemirava oslonite se na svoje osećaje i uklonite ga.

Boje treba da budu u skladu sa ličnim elementom osobe ili u kombinaciji sa gamom boje koja prethodi ličnom elementu u produktivnom ciklusu.

Ogledala u spavaćoj sobi mogu biti veoma inspirativna, a po feng suiju gotovo tabu,no ako je to nešto čega ne želite da se odreknete potrudite se da nakon što ispune misiju budu prekrivena, dajte svojoj kreativnosti nek se razmaše svilom, čipkom, bitno je da ostane sakriveno!

Lampe iznad uzglavlja takođe nisu povoljne, bolje je da se nalaze sa strane.



A sveće, mirise i ostale đakonije prepuštam vama na izbor nije ukusno da tu zalazim, ipak je to vaša spavaća soba.

izvor http://www.inter-caffe.com/lista-405-4.html

1 коментар:

  1. Profesionalno odradjeno sve ljubitelj sam feng shuia i fascinirana sam kako ste ovo lepo uradili,razumljivo cak i za pocetnike.Divno nadam se da ce biti dovoljno posecen pa da se i kod nas feng shui razvija na nacin kako zasluzuje.

    ОдговориИзбриши